Super lätta chokladmaränger

DSC_3832.JPG3 äggvitor
1,5dl socker
100g valfri choklad, jag tog ljus.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro, låt svalna något.
Vispa äggvitorna och 1/2dl socker med elvispen tills det blivit ett vitt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa ännu mer tills det blivit ett ännu glansigare och hårdare skum.
Tag ur elvispen och tillsätt chokladen med en slickepott. Rör inte för mycket då de bara ska bli lite melerade.
Klicka eller spritsa ut lagom stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem torka i ugnen på 100 grader i ca 1,5 timmar. De ska släppa från pappret och kännas luftiga.
Öppna sedan ugnen och sänk värmen till ca 50 grader. Låt helst torka under natten eller mumsa direkt 😋

DSC_3825.JPG

DSCN0319.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s