Krämig tacolasagne

DSC_3308.JPGGår super snabbt att dra ihop!

Köttfärssåsen:
400 g köttfärs
1 liten gul lök
1 pkt krossade tomater
1 dl chilisås
2 frp olw taco dippsås (går bra med vanlig tacokryddmix)
1 msk oregano
2 msk kalvfond

Bechamelsåsen:
1 l mjölk
1 dl vetemjöl
Salt, peppar
200g riven ost

Börja med såsen. Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull och låt koka upp under noggrann omrörning. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt osten. Klart!
Stek köttfärsen tillsammans med en hackad gul lök i en annan gryta eller panna. Stek tills det nästan är färdigt. Tillsätt resten och låt bubbla en stund. Smaka av om det eventuellt behövs mer kryddor. Klart!

Börja sedan att montera ihop lasagnen. Köttfärssås, Bechamelsås, lasagneplattor och om igen. Glöm inte att spara ganska mycket sås till toppen så pastan täcks ordentligt. Strö gärna över lite extra ost innan gratinering.
Gratinera i ugn på 175 grader i 20min eller tills pastan blivit mjuk. Stick med potatissticka. 🙂
Låt stå utanför ugnen några minuter för att få “stå till sig”. Serveras med en god sallad och creme fraiche. 🍝🍅🌶

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s