Köttbullar

DSC_4025.JPGMina bästa köttbullar.

*Dessutom smyger jag i en finriven morot för att få dem både saftigare och nyttigare 😉*

Receptet är till tre stekpannor med köttbullar så man kan frysa in till senare tillfällen. Halvera så räcker det lätt till fyra personer.

800g köttfärs (jag tog blandfärs)
1 gul lök eller 3 salladslökar, finhackade
1 stor finriven morot
5dl mjölk
2dl ströbröd
2 ägg
2msk japansk soja
1tsk Salt
1tsk peppar

Sätt på ugnen på 175 grader. (man kan steka dem direkt om man vill, men enklare att steka dem i ugnen först så de slipper bli platta)
Stek lök och morot i olja tills det blivit mjukt, låt svalna.

Rör ihop mjölk med ströbröd och låt det svälla något. Rör ihop det med färsen eller kör det lite snabbt i bakmaskinen.

Ha i ägg, soja, salt, peppar och den stekta löken och moroten. Blanda väl.
Lättast är att lägga smeten i en spritspåse (finns på mataffären) och klämma ut till lagom stora bollar och forma dem lätt med handen.

Lägg sedan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Kör i ugnen i ca 10 min eller tills tempen är över 72 grader.
Stek dem sedan i smör tills de fått fin färg.

De du ska frysa in behöver du inte steka innan frysning. Bara låt dem svalna ordentligt och lägg i låda eller fryspåse.

dsc_4018dsc_4016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s