Hemgjord mannafrutti

DSC_3393.JPGHemgjord mannafrutti (2 port)
2dl mjölk
2msk mannagryn
1dl creme fraiche (jag tog lätt)
1tsk vaniljsocker (för sockerfri så använd vaniljpulver )
Sylt eller bär till servering
Koka upp mjölk och ha i mannagrynen. Låt koka upp och ta av från värmen. Rör då och då tills den tjocknat.
Låt svalna tills den är ordentligt kall. Gärna stå i kyl någon timme.
Vispa ihop den med creme fraiche och vaniljsocker.
Serveras med bär eller sylt.

Man kan göra en stor sats och hälla i portionsburkar/lådor tillsammans med en klick sylt. Perfekt och smidigt att ta med sig när man är på språng.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s