Busenkla baguetter

DSC_4078.JPG (2st)
25g jäst
3dl ljummet vatten
3msk olja
1tsk salt
7-8dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en bunke och rör ut det med vattnet. När allt löst upp sig så tillsätt olja, salt och mjölet. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om degen är för kladdig. Arbeta en stund på bakbordet tills den blivit slät.

Låt jäsa 45-60min under bakduk. Dela den sedan i två delar. Rulla och dra samtidigt i degen så du får dem att se ut som baguetter. Lägg på en plåt och snitta dem med en vass kniv.

Låt jäsa igen under bakduk och sätt på ugnen på 250 grader. Ställ en ugnsform eller plåt med kant längst ned i ugnen.

När ugnen är varm så ställ in baguetterna i mitten och häll i ca 3dl vatten i ugnsformen under. Detta gör att det blir lite ånga på baguetterna och de blir krispiga.

Efter ca 10-13min gräddning så blir de bruna och ska släppa lätt från bakplåtspappret.
Låt svalna invirade i bakduk.

DSC_4079.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s