Bohusbröd

DSC_3271.JPG50g smör
3,5 dl vatten
50g jäst
0,5 tsk salt
0,5 dl strösocker
0,7 dl grovt rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och ha i vattnet och låt svalna till 37 grader.
Blanda vätskan med jästen och tillsätt resten av ingredienserna till en deg. Blir den för kladdig så ha i lite mer mjöl.
Dela degen i sex delar och rulla till bollar. Kavla bollarna med kruskavel eller platta bara till dom till platta kakor.
Låt jäsa på ugnsplåten under duk ca 20 minuter.
Nagga dem och grädda i ugnen i 250 grader i ca 7-10 minuter.
Godast att äta direkt de svalnat med smör och ost 😋
TIPS!: Dagen efter kan man värma dem i mikrovågsugnen i några sekunder för att få dem “nybakade” igen 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s