Kycklingpytt med kall currysås 

  • 2 stora kycklingfileer
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 3 dl ärt och majsblandning (fryst)
  • En näve smörbönor eller haricots verts
  • Paprikapulver, rökt paprikapulver, torkad persilja, salt och peppar.

 

screenshot_2016-10-03-21-57-36-1Sås: 2dl creme fraiche, 1msk apelsinjuice, 1tsk curry

Gör först såsen för den blir bäst om den får stå och dra sig lite. Blanda creme fraichen med apelsinjuice och curry. Salta något och smaka av.

Nu till pytten:
Skär allt i lika stora tärningar. Stek först morötterna för de tar lite längre tid på sig.
När de mjuknat något så häll de i en stor skål eller ugnssäker form.
Stek sedan potatisen tills den också blivit mjuk. Salta och peppra ev ha på persilja.
Stek sedan kycklingen och dofta över paprikapulver, persilja, salt och peppar.
När kycklingen är klar så häll den i samma skål som resen. Sist steks ärtor, majs och bönor i kycklingen stekfett/krydda. När grönsakerna också är färdiga så blandas allt om i skålen/formen. Eventuellt värms på lite i ugnen igen.

Serveras med den kalla currysåsen.

Alla grönsaker går att bytas ut eller ändras till de man tycker bäst om.
Smaklig måltid 😄

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s