Inlagd dragon

Screenshot_2016-10-03-22-03-49-1.png

Lägg in dragon till bearnaisesåsen som ska ätas i sommar!

Bara att köpa färsk dragon på kruka och klippa av hela grenarna och proppa i en lagomt stor flaska. Fyll sedan med vitvinsvinäger så det täcker dragonen.
Bäst blir den efter att ha stått i någon månad. Vinägern tar också smak.
Min lilla flaska har jag köpt på Ica maxi och det får lätt plats tre krukor med dragon. Den är även smidig med sitt täta lock.

Till 2dl creme fraiche brukar jag ta någon kvist dragon, noppa av bladen och hacka dem. Salta, peppra och ha i en liten skvätt av vinägern. Smaka av om det eventuellt behövs mer dragon. Denna sås blir bäst när den fått stått någon timme och dragit. 😋

Går även att använda sådan dragon till riktig bearnaisesås gjord på äggula och smör. 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s